Plattelandsontwikkeling, cursus WBS

Wageningen Business School (WBS) organiseert postacademische opleidingen, cursussen en in-company projecten op basis van de kennis en onderzoeksthema’s van Wageningen Universiteit. Dit najaar verzorgt WBS een cursus over plattelandsontwikkeling.

 1. traditionele en nieuwe plattelandsmarkten;
 2. institutionele verandering;
 3. innovatievermogen;
 4. sociaal kapitaal;
 5. verduurzaming en
 6. gebiedseigenheid (endogeniteit).

Allemaal onderdeel van plattelandsontwikkeling. Hoe kun je deze processen en hun onderlinge wisselwerking versterken?

Door te bouwen aan een collectief vermogen, kort gezegd door te “webwerken”.

Wat is de rol van beroepsmatige plattelandsontwikkelaars?

“bestendiging van bestaande netwerkrelaties of juist het zoeken naar nieuwe netwerkrelaties in de vorm van bijvoorbeeld stadplatteland verbindingen, naar gebiedsgerichte samenwerking tussen plattelandspartijen, nieuwe producentconsument relaties, publiekprivate samenwerking, herverdeling van verantwoordelijkheden tussen bestuurslagen, etc. Ofwel, voortbouwend op de eerdere terminologie, actief bezig met webontwerp.”

Hoe en wat, dat kun je leren in deze 2x 2-daagse cursus van Wageningen Business School. Lees hier meer.

Sanne Roemen, ontwikkelaar van Social Media based toepassingen, o.a. Guus.net, maakt ook deel uit van het docententeam, naast vele anderen.

Advertenties

3 Reacties

 1. Ik ben zeer geïnteresseerd in de cursus, maar kan jammer genoeg niet op de aangegeven data. Wordt de cursus volgend jaar nog herhaald? Zo ja, dan hoor ik hier graag over. Is het eventueel mogelijk om het cursusmateriaal toegestuurd te krijgen? Wat zijn de daaraan verbonden kosten?

  Alvast hartelijk dank.
  Met vriendelijke groet,

  Hans Gerritsen

 2. Beste hans, ik zal je bericht even doorsturen naar WBS. Guus bericht slechts over de cursus, is niet organisatorisch betrokken.

  Wel nog een reactie: we zouden eens moeten kijken of er niet online componenten te organiseren zijn rond hetzelfde gedachtegoed van de cursus!
  groet,josien

 3. […] op Nieuwsbrief – Kink in de…josien op Nieuwsbrief – Kink in de…josien op Plattelandsontwikkeling, cursu…Hans Gerritsen op Plattelandsontwikkeling, […]

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: