Leertraject Web2.0 en platteland

Heb je een initiatief wat helpt om je dorp een top-dorp te maken? Is je bedrijf een ontmoetingsplaats en zou je datzelfde gevoel willen uitstralen op je website? Wil je via het web kennis uitwisselen met collega’s? Zou je willen dat mond-op-mond reclame effectiever was?

De mogelijkheden van Internet gaan veel verder dan een informatieve website. Het ‘sociale web’; bijdragen aan discussies op het web, Twitter of een weblog, kunnen een meerwaarde hebben voor je onderneming. Kennisontwikkeling, marketing, netwerken, traffic naar een site brengen, niches ontdekken, samenwerkingen ontwikkelen, zijn enkele van de toepassingen.

Leertraject web2.0 en platteland

“Web2.0, wat kan ik er mee?” is een online leertraject van 10 mei tot 7 juni dat wordt georganiseerd door Netwerk Platteland in samenwerking met GUUS en Taskforce Multifunctionele Landbouw. LEADER Hoogeland draagt bij in het kader van Web 2.0 proeftuin Lauwersmeer.

Dit leertraject is gericht op contact en interactie met anderen via het web. Dit wordt ook wel ‘web2.0’ genoemd.

Hoe

Een aanstekelijk, open leertraject rondom plattelandsontwikkeling en web2.0. Bestaande uit:

 • een intensief online traject waaraan deelnemers vanuit werk of thuis op flexibele tijden kunnen deelnemen. Vanaf 10 mei gedurende 4 weken.
 • een fysieke ontmoeting tussen deelnemers aan het eind van het traject; 6 en 7 juni. Deze bijeenkomst – de unconference genoemd – is facultatief.

Doel

Het leren, ervaren en onderzoeken: “Web2.0, wat kan ik er mee?”. Daarbij steken we in op zinvolle inhoud rond plattelands- en landbouw thema’s die deelnemers inbrengen, én op het bouwen en koesteren van een relevant online netwerk.

Deelnemers

Geïnteresseerden via Taskforce Multifunctionele Landbouw, GUUS-leden, mensen vanuit Netwerk Platteland (o.a. uit de Leader gebieden, en ambtenaren van gemeente & provincie die actief zijn op gebied van plattelandsontwikkeling), leden van ‘NBvP / Vrouwen van Nu’, en andere mensen die willen aanhaken.  (bijvoorbeeld betrokken plattelanders, ‘groene’ studenten, vanuit LTO, LNV, DLG, etcetera.)

Output

Resultaat van actieve deelname zijn nieuwe en versterkte contacten, web2.0 vaardigheden en veel ideeën voor je werk en (potentiële) samenwerkingsverbanden rond thema platteland.

Kosten

Dankzij een financiële bijdrage van verschillende organisaties zijn de kosten voor deelname beperkt tot €100,- voor het online-traject.

Daarnaast komen de verblijfskosten tijdens de unconference op 6 en 7 juni aan het einde van de 4 weken voor eigen rekening. Dit kost ongeveer 200 euro. Deelname aan deze bijeenkomst is overigens niet verplicht.

Wil je meer informatie of deelnemen?

Lees de “Veelgestelde Vragen” hier.

Aanmelden kan door een e-mail met uw naam en de vermelding “GUUS” te sturen naar: info@netwerkplatteland.nl

Advertenties

4 Reacties

 1. Hoi,

  zou je in het bericht willen vermelden dat LEADER Hoogeland bijdraagt tbv web 2.0 proeftuin Lauwersmeer

  alvast bedankt

 2. […] Leertraject Platteland 2.0 over web2.0 voor platteland. Start eerstvolgende traject op 10 Mei! Mogelijk in de herfst volgende editie. Info en aanmelden. […]

 3. […] tweede editie hebben wij hoge verwachtingen. Er is nog plek, u bent van harte welkom! Bekijk hier de uitnodiging en lees ook wat eerdere deelnemers ervan vonden. Aanmelden kan door een bericht te sturen aan […]

 4. Goede morgen
  Ik ben een bewoner van de molen en zou graag bij mijn profiel en foto willen plaatsen. Ik krijg het niet voorelkaar. Hoe dit op te lossen.?

  Hartelijke groet Carolina Verhoeven

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: